Volledig scherm
Handhavers van de gemeente Breda zijn afgelopen weekend voor de tweede keer in burger de kroegen ingegaan om minderjarigen te controleren op alcoholgebruik. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Breda bestraft 8 jonge drinkers op uitgaansavond met verwijzing naar Halt

BREDA - Acht jongeren zijn afgelopen weekend naar Bureau Halt verwezen na een alcoholcontrole in de Bredase binnenstad. Ze waren minderjarig en dronken alcohol in de kroeg. Dat mag niet, dus zijn ze bestraft.

Dat meldt de gemeente Breda.

Handhavers in burger zijn afgelopen zaterdagnacht in burger cafés in de binnenstad ingegaan om te zien of jongeren alcohol gebruiken. Overtreders kregen de keuze uit een verwijzing naar Bureau Halt of een boete van 104 euro. 

Doel is om jongeren die nog geen 18 jaar zijn en alcohol drinken te wijzen op de schadelijke gevolgen ervan. 

Drie bekeuringen

Het is de tweede keer dat de gemeente, politie en horeca een dergelijke controle hielden. Bij een vorige controle zijn drie bekeuringen uitgedeeld.

De komende periode zal meer toezicht gehouden worden op naleving van de alcoholwet. Niet alleen in de horeca, maar ook bij evenementen. 

Op Koningsdag gaan handhavers op pad om jongeren op alcoholgebruik te controleren. In combinatie met voorlichting en het controleren van horecaondernemers, blijft de gemeente Breda zo de komende tijd continue aandacht vragen voor alcoholgebruik onder jongeren.

In samenwerking met indebuurt Breda