Volledig scherm
Handhavers van de gemeente Breda zijn afgelopen weekend voor de tweede keer in burger de kroegen ingegaan om minderjarigen te controleren op alcoholgebruik. © Pix4Profs / Edwin Wiekens

Breda bestraft 8 jonge drinkers op uitgaansavond met verwijzing naar Halt

BREDA - Acht jongeren zijn afgelopen weekend naar Bureau Halt verwezen na een alcoholcontrole in de Bredase binnenstad. Ze waren minderjarig en dronken alcohol in de kroeg. Dat mag niet, dus zijn ze bestraft.

Dat meldt de gemeente Breda.

Handhavers in burger zijn afgelopen zaterdagnacht in burger cafés in de binnenstad ingegaan om te zien of jongeren alcohol gebruiken. Overtreders kregen de keuze uit een verwijzing naar Bureau Halt of een boete van 104 euro. 

Doel is om jongeren die nog geen 18 jaar zijn en alcohol drinken te wijzen op de schadelijke gevolgen ervan. 

Drie bekeuringen

Het is de tweede keer dat de gemeente, politie en horeca een dergelijke controle hielden. Bij een vorige controle zijn drie bekeuringen uitgedeeld.

De komende periode zal meer toezicht gehouden worden op naleving van de alcoholwet. Niet alleen in de horeca, maar ook bij evenementen. 

Op Koningsdag gaan handhavers op pad om jongeren op alcoholgebruik te controleren. In combinatie met voorlichting en het controleren van horecaondernemers, blijft de gemeente Breda zo de komende tijd continue aandacht vragen voor alcoholgebruik onder jongeren.

  1. In de rij voor een kaartje voor bloemencorso Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmoment in het echt zal zijn’
    PREMIUM

    In de rij voor een kaartje voor bloemencor­so Zundert: ‘Afwachten hoe het jubelmo­ment in het echt zal zijn’

    ZUNDERT - Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8520 stemmen