Volledig scherm
Het nieuw toegevoegde talentenpodium is bedoeld voor aanstormende bands uit de regio. Voor dit talentje komt het waarschijnlijk nog iets te vroeg. © René Schotanus

Breda Barst breidt uit met talentenpodium

BREDA - Breda Barst geeft lokale talenten een eigen podium tijdens het popfestival. Future Stage is de nieuwste en laatste toevoeging aan het programma in het weekend van 15 en 16 september. 

Verantwoordelijk voor de invulling van het talentenpodium zijn naast Breda Barst Breda's Most Wanted, December Tapes en HB-Stand Up.

Op zaterdag staan op het podium de Delusionals, Trading The Crow, SpiritBox, The Martial, Steev 'N Sound en Piraven. Een dag later zijn dat Kiki Mettler, Frantic, There There, TerraDown, Martoes, Kevin en Jesse Joey James. 

Duurzame markt

Ook nieuw dit jaar: een ecologische markt, een samenwerking met GroenPlein, onder de noemer Eco-Barst. Breda Barst stelt vier stands gratis beschikbaar voor lokale duurzame initiatieven, die zich bij GroenPlein kunnen melden.

De line-up van Breda Barst is met de toevoeging van de lokale namen rond. Onder meer Millionaire, Memphis Maniacs, Wulf, Everlast, Tusky en La Jungle staan op het podium.

Het duurde even voordat duidelijk was dat het jaarlijkse popfestival dit jaar wel zijn 23e editie kon krijgen. Door de regenval van vorig jaar maakte de organisatie hoge kosten. Dankzij sponsors, bezoekers en de gemeente kan Breda Barst dit jaar gewoon weer doorgang vinden in het Valkenberg.

In samenwerking met indebuurt Breda