BREDA - Wethouder Paul de Beer (in het rood) gaat om 05.30 uur maandagochtend weg met de kopgroep van de Cycling 4 Climaterace. Startpunt Hotel Princeville in Breda. Dertig  wielrenners gaan 400 km koersen langs de nieuwe kustlijn van Nederland van Breda via Den Bosch, Utrecht en Zwolle naar Groningen. De deelname van De Beer is symbolisch. Hij moet vandaag werken en fietst de eerste 20 kilometer mee.
Volledig scherm
PREMIUM
BREDA - Wethouder Paul de Beer (in het rood) gaat om 05.30 uur maandagochtend weg met de kopgroep van de Cycling 4 Climaterace. Startpunt Hotel Princeville in Breda. Dertig wielrenners gaan 400 km koersen langs de nieuwe kustlijn van Nederland van Breda via Den Bosch, Utrecht en Zwolle naar Groningen. De deelname van De Beer is symbolisch. Hij moet vandaag werken en fietst de eerste 20 kilometer mee. © Pix4Profs-Ron Magielse

Breda aan zee: 400 kilometer fietsen over de nieuwe vloedlijn van de klimaatverandering

videoBREDA - Geen Vuelta in Breda dit jaar, maar wel de eerste Cycling 4 Climate-rit. Dertig renners rijden vandaag vanaf startpunt Breda over de nieuwe kunstlijn die in Nederland ontstaat als de zeespiegel nog verder stijgt. Een rit van 400 kilometer van Breda naar Groningen om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

In samenwerking met indebuurt Breda