Volledig scherm
De kandidaten van Breda '97 voor de gemeenteraadsverkiezingen, met vierde van links lijsttrekker Peter Vissers. © Breda '97

Breda'97: 'Beter openbaar vervoer nodig voor dorpen rond Breda'

BREDA - Het openbaar vervoer in de dorpen van de gemeente Breda moet worden verbeterd.  Met name in Prinsenbeek, Bavel en Ulvenhout is busvervoer geen goed alternatief voor de auto. 

Dat schrijft Breda '97 in zijn programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Volgens Breda '97 zijn de dorpen 's avonds niet goed bereikbaar en liggen grote delen van de dorpen ver van bushaltes af.  'Breda’97 is van mening dat de frequentie en bereikbaarheid de hele dag en avond moeten worden verbeterd', aldus de partij. 

Breda '97 pleit verder voor een stevige ondersteuning (materieel en financieel) van verenigingen en  voor de betaalbaarheid van deelname aan sport en cultuur.  Ook moet het 'het unieke karakter van iedere wijk en dorp te allen tijde herkenbaar en gewaarborgd blijven'. 

Quote

Breda’97 is van mening dat de frequentie en bereikbaar­heid de hele dag en avond moeten worden verbeterd

Verkiezingsprogramma Breda'97

Een ander speerpunt is woningbouw. De partij wil dat in nieuwbouwprojecten tien procent van het aantal te realiseren woningen aangeboden wordt voor CPO (Collectief Particulier Opdrachtgever). Nieuwbouw dient zonder gasaansluiting gerealiseerd te worden, waarbij er naast stadsverwarming ook naar andere duurzame mogelijkheden wordt gekeken.

Evenementen

Qua evenementen wil Breda '97 dat die evenredig worden verdeeld over de diverse locaties in de gemeente, bijvoorbeeld Breepark, P5 (NAC stadion), de binnenstad en de diverse dorpskernen en wijkcentra. Breda'97 is voorstander van rustweekenden per wijk zodat inwoners niet wekelijks met evenementen worden geconfronteerd. 

Breda '97 gaat de gemeenteraadsverkiezingen in met het huidige raadslid Peter Vissers als lijsttrekker. Op nummer twee staat Jos van Etten (nu burgerraadslid).

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda