Volledig scherm
PREMIUM
© Pix4Profs/Edwin Wiekens

Brandweer Zundert naar nieuwe kazerne: ‘Niemand heeft zijn pieper ingeleverd’

ZUNDERT/RIJSBERGEN - “Er zit emotie op de aanstaande verhuizing van de Zundertse brandweerkazerne, dat kan ik niet ontkennen. Maar niemand heeft zijn pieper ingeleverd.” Marlou Boot is sinds 1 oktober commandant van het cluster Zuid van Brandweer Midden- en West-Brabant, waar ook de posten Zundert en Rijsbergen onder vallen. “Er heeft onvrede gespeeld, maar die verplaatsing gaat gebeuren. Dat is een gelopen race. Maar ook aan de andere kant van Zundert wonen vrijwilligers van ons korps. Ik geloof niet dat iemand door de nieuwe kazerne de tent uitrent.”

Volgens Boot is de sterkte van het korps redelijk op orde. Dat was enkele jaren geleden wel anders, toen er een tekort was. “Zundert heeft nu om en nabij twintig man, waar 22 gewenst is. De campagne ‘Parttime Heroes’, waarmee we nieuwe vrijwilligers werven, heeft prima gewerkt. Overigens gaat de zoektocht continu door, want we hebben wel te maken met vergrijzing. Sommige van onze mensen zijn al 25 of 30 jaar vrijwilliger. En hoewel er geen maximum leeftijd aan zit, zijn we uiteraard streng op de fysieke gesteldheid. Een brandweerman of -vrouw moet fit zijn. Binnenkort nemen er wat mensen afscheid. De campagne heeft nu weer vijf potentiële vrijwilligers voor de post Zundert opgeleverd. Het is de vraag of die alle vijf echt aan de slag gaan. En ook dan geldt dat je ze niet meteen op de wagen zet. Eerst een opleiding van twee jaar, of vier voor wie doorgaat als bevelvoerder.” 

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda