Brand in Syrisch restaurant Bloem van Damascus Breda, appartement erboven ontruimd

videoBREDA - In het Syrische restaurant Bloem van Damascus in Breda is zaterdagavond een brand uitgebroken. De brandweer was naar de Ginnekenweg gekomen met een hoogwerker om de brand te blussen en heeft de brand inmiddels onder controle. Het appartement erboven en ernaast zijn ontruimd.

De brand woedde in de ventilatieschacht van het restaurant. Die is inmiddels onder controle, maar de brandweer controleert nog of de brand niet kan overslaan. Er is veel rook binnenin het restaurant. Ook aan de achterkant van het restaurant komt veel rook naar buiten. 

Het appartement aan de zijkant van het restaurant wordt geventileerd, omdat daar rook is binnengedrongen. 

De Ginnekenweg is in beide richtingen afgesloten. 

Volledig scherm
Brand Breda © MaRic Media / Perry Roovers
Volledig scherm
Brand Breda © MaRic Media / Perry Roovers
Volledig scherm
Brand Breda © MaRic Media / Perry Roovers
 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda