Volledig scherm

Brabanders gezocht voor nieuwe misdaadserie Fenix

BREDA - Oi Mundo Casting uit Amsterdam is op zoek naar Brabanders die mee willen spelen in Fenix, een nieuwe misdaadserie die zich grotendeels afspeelt in Brabant. De serie wordt geproduceerd door Lemming Film en speelt zich hoofdzakelijk af in Brabant.

Deze serie wordt geregisseerd door Shariff Korver, regisseur van onder meer de series De Zwarte Tulp en Penoza.

Korte beschrijving van de serie: De situatie in het gezellige, gemoedelijke maar ook zeer criminele Brabant brengt de Amsterdamse Officier van Justitie Jara en zoon van de criminele kamper familie Rens gedwongen terug naar Brabant, de plek waar ze nooit meer naartoe terug wilden.

Ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten, maar ontdekken ook een andere kant van zichzelf in deze ongewone wereld die z’n eigen regels kent. Een Grensgebied dat vol zit met corrupte politici, Brabant, een provincie die onder de schijn van het gezelligheids-imago, een crimineel broeinest is waar regels zo ver te zoeken zijn dat goed en kwaad niet meer te onderscheiden lijken.

Het decor voor deze crime mysterie is ogenschijnlijk vrolijk in een setting van carnaval, de trekkertrek, party-centra, en het bourgondische Brabantse leven, maar tegelijkertijd ook een die vanwege haar zwijgzame karakter een plek is waar regels ver te zoeken zijn en waar corruptie de hoofdmoot voert. Waar de criminelen meer infiltreren in de bovenwereld en zich meer toeleggen op marges binnen de wetten, zoekt de recherche meer de grenzen van het toelaatbare op om die keer op keer te overschrijden.

Vanuit verschillende perspectieven uit zowel de onder- en boven-wereld komen we erachter dat de grenzen tussen beiden steeds meer vervagen. Criminelen gedragen zich als zakenmannen en politici. Politici en zakenmannen gedragen zich als criminelen. Mag je kwaad doen om goed te doen.

Oi Mundo is op zoek naar Brabanders voor kleine rollen en figuranten. Het liefst met een Brabants accent. Acteerervaring is niet vereist. Aanmelden kan door het sturen van een mail naar info@oimundo.nl o.v.v. FENIX

In samenwerking met indebuurt Breda