Volledig scherm
© Beeld Werkt

Bouwproject ‘Gas er op’ wint prijsvraag Breda

BREDA - Een ‘team’ van de Nederlandse Bouw Unie, Storimans & Partners, Agel Adviseurs en JMW Architecten heeft een prijsvraag gewonnen dat moet leiden tot de bouw van middeldure huur- en koopwoningen aan de rand van de binnenstad van Breda.

De prijsvraag was vorig jaar uitgeschreven door de gemeente Breda en Via Latus, een sociëteit van bouwers en vastgoedondernemers. Vijf teams deden er aan mee. Het winnende project heeft de naam ‘Gas er op’ gekregen. Het is de bedoeling dat het bij het centrum verrijst en betaalbaar onderdak biedt aan zowel starters op de woningmarkt als senioren.

Quote

Fantas­tisch wonen voor iedereen komt met deze woonconcep­ten weer een stap dichterbij.

Daan Quaars, Wethouder Breda

Het idee achter ‘Gas er op’ is dat er efficiënt wordt omgegaan met de ruimte. Dat wil zeggen dat voorzieningen zoals wasruimtes, opslag, werkplekken en vervoer worden gedeeld. Dat maakt de woningen een stuk goedkoper. Tegelijkertijd worden er gezamenlijke ruimtes ingericht, waar de bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Winkels en kantoren moeten het complex nog levendiger maken.

De Bredase ‘bouwwethouders’ Daan Quaars en Paul de Beer zijn erg te spreken over de uitslag van de prijsvraag. . ,,‘Gas er op’ is een woonconcept dat aansluit op de woonwensen van de toekomst’’, stelt Quaars in een persbericht. ,,De juiste woning op de juiste plek, betaalbaar en flexibel. Fantastisch wonen voor iedereen komt met deze woonconcepten weer een stap dichterbij”.

,,De ideeën leveren een mooie bijdrage in onze ambitie om er in Breda zesduizend woningen op de teller bij te krijgen in vier jaar tijd’’, aldus De Beer.

De wethouders gaan nu nadenken over de vraag of het ontwerp ook echt gebouwd kan worden.

In samenwerking met indebuurt Breda