Volledig scherm
In oude Marechaussee-kazerne worden woningen gemaakt door projectontwikkelaar Nieuwe Tij. Op de foto: René Verschiere (l) en Ody van den Broek van Nieuw Tij bekijken de voorzijde van gebouw © Pix4Profs-Ron Magielse

Bouw van Kazernekwartier in Breda gaat van start

BREDA - De bouw van het project Kazernekwartier aan de Dr. Batenburglaan in Breda gaat dinsdag officieel van start. Op de locatie van de voormalige Marechausseekazerne komen in het hoofdgebouw vijf nieuwe herenhuizen. In een latere fase komen op het achterterrein nog dertien woningen.

Het is een project van ontwikkelaar Nieuw Tij. De royale woningen zullen aangepast worden aan de jaren dertig architectuur van het bestaande gebouw. De door Lukas Ruijs van C5 Architecten ontworpen woningen zijn flexibel in te delen en variëren van 168 tot 289 m2 gebruiksoppervlakte. De bouw zal worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Balemans.

Er zijn al vier van de vijf woningen verkocht (de vijfde woning is onder optie). De verwachting is dat de woningen in het tweede kwartaal van 2020 worden opgeleverd.

Op het achterste gedeelte wil Nieuw Tij in een volgende fase de oude paardenstal verbouwen, zodat daar vier woningen in kunnen komen. Verder komen er twee nieuwbouw-blokken met vier en vijf huizen. In alle gevallen gaat het om grondgebonden woningen.

In samenwerking met indebuurt Breda