De nieuwe brug bij het Bredase station torent hoog boven treinen en passagiers uit. foto's Ramon Mangold/het fotoburo
Volledig scherm
De nieuwe brug bij het Bredase station torent hoog boven treinen en passagiers uit. foto's Ramon Mangold/het fotoburo

Bouw station Breda snel de hoogte in

BREDA - De bouw van het nieuwe, 220 miljoen euro kostende, NS-station in Breda gaat een nieuwe fase in. De komende maanden schiet het bouwproject letterlijk de hoogte in.Het grondwerk zit erop, de palen geheid, fundering gelegd en nu kan de opbouw beginnen.

Tegen het eind van het jaar zal het complex vijf etages, ruim twintig meter hoog meten, compleet met betonnen overkapping waar over een paar jaar 720 auto's op geparkeerd kunnen worden.

Sinds deze week is perron 7 en 8 weer in gebruik genomen, halteplaats voor de treinen uit Tilburg en Den Haag, maar ook voor de Fyra, de hogesnelheidstrein die begin dit jaar door technische problemen voorlopiguit de dienstregeling is geschrapt. Daarentegen kunnen reizigers niet meer op perron 5 en 6 komen omdat begonnen is met het afbreken van de ruim dertig jaar oude glazen stationsoverkapping.

Het nieuwe station waar ook een busstation, kantoren en woningen deel van uit gaan maken, wordt ergens in het voorjaar van 2016 opgeleverd. Aanvankelijk lag het in de bedoeling dat in het najaar van 2015 alles gereed zou zijn, maar door tegenvallers bij het grondwerk - er was onder andere sprake van bodemverontreiniging - is die datum losgelaten.

Meer in ons dossier: Station Breda

In samenwerking met indebuurt Breda