Volledig scherm
ANP

Boskalis doet omlegging N260

Baarle-Nassau omlegging N260BAARLE-NASSAU - Aannemer Boskalis Nederland krijgt van de provincie Noord-Brabant de opdracht voor de omlegging van de N260 bij Baarle-Nassau. Boskalis gaat eerst aan de slag met een ontwerp, aan de hand van de gestelde eisen, om medio 2017 te beginnen met de aanleg van de nieuwe route.

Er wordt al lang gesproken over de omlegging noordoostelijk van Baarle-Nassau. De grensplaatsen Baarle-Nassau en Baarle-Hertog (B) ondervinden veel hinder van doorgaand verkeer. Boskalis laat in een nieuwsbrief van de provincie weten de omgeving nauw te willen betrekken bij de aanleg. ,,Daarom komt er een website over de N260, zodat iedereen op de hoogte blijft van de stand van zaken. Tijdens de uitvoering houden we elke maand een inloopuur, waar mensen terecht kunnen met vragen. We willen goed bereikbaar en toegankelijk zijn. Er komt best wat kijken bij zo'n groot project, we houden iedereen graag goed op de hoogte'', aldus Hedwig Verelst, omgevingsmanager van Boskalis.

De statenfractie van de Partij voor de Dieren heeft Gedupteerde Staten (GS) nog vragen gesteld over de aanleg. Onder meer over aantasting van de 'cultuurhistorische' Fransebaan, het coulisselandschap en buurtschap Boshoven. GS antwoorden dat het ontwerp voldoet aan de landschappelijke eisen in het bestemmingsplan. ,,Buurtschap Boshoven ondervindt hinder van het verkeer naar achterliggende woonwijken van de kom van Baarle. Na aanleg van de omlegging verwachten wij dat deze overlast vermindert.''

In samenwerking met indebuurt Breda