Volledig scherm
stockpzc stockadr mishandeling huiselijk geweld vechten gevecht strijd © Thinkstock

Boos nadat hij de bons krijgt: taakstraf geëist tegen man (23)

BREDA/NIEUWENDIJK - Een 23-jarige man uit Nieuwendijk was zo boos dat hij de bons kreeg, dat hij anderen ging slaan en schoppen. De man zou daarom 180 uur taakstraf moeten krijgen en twee maanden voorwaardelijk cel. Dat eiste officier van justitie Sanne Nicolaes vrijdag in de rechtbank in Breda.

De jongeling bekende de meeste van de misdrijven die hem werden verweten. In februari 2016 zou hij in Breda zijn partner hebben geslagen en bij de keel hebben gepakt. Dat gebeurde onder invloed van alcohol. Een maand later gaf ze hem de bons. Toen gooide hij haar telefoon kapot en nog eens een week later mishandelde hij een vriendin en een vriend van zijn ex. Ook die werden geschopt, geslagen en bij de keel gegrepen.

Agressie

De verdachte bekende dat hij uit frustratie gewelddadig werd. Hij ontkende wel een paar onderdelen van de verwijten. ,,Ze hebben hun verklaringen met elkaar afgestemd’', zei hij daarover. Hij is wel al aan zichzelf gaan werken. Hij woont nu begeleid en krijgt trainingen om zijn agressie in te dammen.

Een psycholoog die hem onderzocht concludeerde dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is, omdat hij moeite had met het controleren van zijn impulsen en omdat een laag iq heeft.

Volgens advocaat Dirk Stoef hield de officier daar te weinig rekening mee bij het formuleren van haar strafeis. Stoof pleitte daarom voor een taakstraf van 120 uur, waarvan de helft voorwaardelijk. ,,Het is ook al veel meer dan twee jaar geleden gebeurd.’'

De rechtbank doet uitspraak op 21 december

In samenwerking met indebuurt Breda