Volledig scherm
De Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Boksen 2017, zaterdagavond bij de Bredase Ring. © Rob Musters

Bokstoernooi Breda zonder problemen verlopen (video)

BREDA - Het bokstoernooi bij de Bredase Ring is gisteravond goed verlopen. De zaal was volgestroomd met liefhebbers die naar de 19 wedstrijden van de Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen 2017 kwamen kijken. Van enige bemoeienis van motorclub Satudarah was geen sprake.

,,We vinden het fantastisch dat de mensen van de Bredase Ring dit zo snel voor elkaar gekregen hebben", zegt voorzitter van de Nederlandse Boksbond, Boris van der Vorst. ,,We hebben nooit eerder meegemaakt dat een toernooi werd afgelast, omdat een organisator van een aanvullend boksgala bij een motorclub zit. Het is de eerste keer dat dit ons overkomt. We zijn wel heel gelukkig met de inzet van de mensen van de Bredase Ring en dat het toernooi in Breda gehouden kan worden. Het is een mooie avond met 19 spannende partijen."

Het kampioenschap werd zaterdag verplaatst van Nuland naar Breda. Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch had het toernooi in Nuland verboden, omdat het kampioenschap was opgetuigd met een extra boksgala waar Satudarah bij betrokken was. Het toernooi werd verplaatst naar Breda zonder het gala. En tegen een regulier kampioenschap had de gemeente Breda geen bezwaar.

Tijdens de wedstrijden viel het optreden van Eric Jansen in de jeugd 64 kg S klasse op, Eric, de zoon van Hans Jansen, liet een zeer effectieve stijl zien met veel rake stoten. De nieuwe vereniging Burningheart uit Hilversum sleepte in Breda twee titels mee naar huis.

Voor het toernooi begon, werd een minuut stilte gehouden als eerbetoon aan de deze week overleden bokstrainer Wim de Haan (86) uit Schiedam.

Het bokstoernooi bij de Bredase Ring is gisteravond goed verlopen. De zaal was volgestroomd met liefhebbers die naar de 19 wedstrijden van de Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen 2017 kwamen kijken. Van enige bemoeienis van motorclub Satudarah was geen sprake.

In samenwerking met indebuurt Breda