Volledig scherm

Boksbond over boksfinale Breda: ‘Geen idee dat lid Satudarah betrokken was bij bokstoernooi’

BREDA/NULAND - Patrick Driessen, bestuurslid van district-Zuid van de Nederlandse Boksbond, zegt niet te hebben geweten dat een lid van motorclub Satudarah betrokken was bij de organisatie van de kampioenschappen in Nuland. Driessen gaat er vanuit dat het toernooi zaterdag definitief in Breda wordt gehouden. “Ik kan mij niet voorstellen dat de gemeente het terugdraait.”

Volgens Driessen werd hij geïntroduceerd door Henny Mandemaker.

"Henny is van onbesproken gedrag en zou voor ons de organisatie uit handen nemen. Maar dat lukte hem niet meer toen hij bondscoach werd in China. Ik heb een paar keer telefonisch contact gehad met de man die Henny een paar weken geleden introduceerde. Ik had geen reden om aan te nemen dat hij een relatie heeft met Satudarah.”

Kleinschaliger
Vergeleken met Nuland is de opzet in Breda heel wat kleinschaliger. "Naast de amateurwedstrijden stonden in Nuland twee profwedstrijden op het programma. De profwedstrijden zijn nu van de baan. Want daarvoor ontbreekt het geld. We hebben in Breda minder ruimte voor betalende bezoekers dan in Nuland. Zonder die opbrengst kunnen we de profs niet betalen. Dus zijn die partijen afgelast.”

In samenwerking met indebuurt Breda