Volledig scherm
PREMIUM
Erik en Lisette van Oosterhout (rechts op de foto) bij hun bedrijf in Made. Naast Lisette, van rechts naar links, zoon Nick, Eriks vader Henk, medewerkster Iris Gijsen en Gerard Bayens. Die laatste is eigenaar van Bayens Mechanisatie in Oosterhout dat zich richt op mechanisatie in de landbouw. Bayens toont zich solidair met de boerenfamilie Van Oosterhout en gaat op 1 oktober ook naar de demonstratie in Den Haag. © Pix4Profs / Johan Wouters

Boerengezin uit Made hekelt stikstofeisen: ‘We zijn boos en daarom gaan we demonstreren’

MADE - En weer zijn de boeren de gebeten hond. Zo voelen Henk en Lisette van Oosterhout het althans. Ze zijn er helemaal klaar mee dat de huidige stikstofcrisis in Nederland mogelijk voor een flink deel op de agrarische sector wordt afgewenteld. Dinsdag 1 oktober gaan ze per trekker naar de grote protestactie in Den Haag. “We zijn zo boos!”

Hun koeien staan deze mooie nazomerse middag vredig te grazen in het weiland in het buitengebied van Made. Binnen zitten Erik en Lisette van Oosterhout aan de koffie. Eriks vader Henk schuift aan, net als zoon Nick van veertien. Kaasboerderij ’t Bosch telt 95 melkkoeien. Van een gedeelte van de melkopbrengst maken Erik en Lisette echte boerenkaas. 

In samenwerking met indebuurt Breda