Erik en Lisette van Oosterhout (rechts op de foto) bij hun bedrijf in Made. Naast Lisette, van rechts naar links, zoon Nick, Eriks vader Henk, medewerkster Iris Gijsen en Gerard Bayens. Die laatste is eigenaar van Bayens  Mechanisatie in Oosterhout dat zich richt op mechanisatie in de landbouw. Bayens toont zich solidair met de boerenfamilie Van Oosterhout en gaat op 1 oktober ook naar de demonstratie in Den Haag.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik en Lisette van Oosterhout (rechts op de foto) bij hun bedrijf in Made. Naast Lisette, van rechts naar links, zoon Nick, Eriks vader Henk, medewerkster Iris Gijsen en Gerard Bayens. Die laatste is eigenaar van Bayens Mechanisatie in Oosterhout dat zich richt op mechanisatie in de landbouw. Bayens toont zich solidair met de boerenfamilie Van Oosterhout en gaat op 1 oktober ook naar de demonstratie in Den Haag. © Pix4Profs / Johan Wouters

Boerengezin uit Made hekelt stikstofeisen: ‘We zijn boos en daarom gaan we demonstreren’

MADE - En weer zijn de boeren de gebeten hond. Zo voelen Henk en Lisette van Oosterhout het althans. Ze zijn er helemaal klaar mee dat de huidige stikstofcrisis in Nederland mogelijk voor een flink deel op de agrarische sector wordt afgewenteld. Dinsdag 1 oktober gaan ze per trekker naar de grote protestactie in Den Haag. “We zijn zo boos!”

  1. Brabantse pagina's voor kamerverhuur breken met ‘discriminerend’ Dutch only: ‘Pure xenofobie’
    PREMIUM

    Brabantse pagina's voor kamerver­huur breken met ‘discrimi­ne­rend’ Dutch only: ‘Pure xenofobie’

    TILBURG - Kamers zat, maar ‘No internationals’ of ‘Dutch only’. Het is al jaren een doorn in het oog van buitenlandse studenten die een onderkomen zoeken in Nederland. Facebook staat vol beschikbare woonruimten, maar veel studenten willen geen buitenlandse huisgenoten. Een beheerder van pagina's in onder meer Tilburg, Eindhoven, Den Bosch en Breda breekt hier nu mee en verwijdert sinds deze week aanbieders die deze ‘discriminerende’ eisen stellen.

In samenwerking met indebuurt Breda