Volledig scherm
PREMIUM
Henk Schol en Christel Smeets van het Stadslab Breda. © Simone Spee

Boek windt er geen doekjes om: braaf Breda mist rauwheid

BREDA - O, wat is Breda een fijne stad. O, wat hebben we het hier naar ons zin. Voor de meeste inwoners is Breda een prima plek om te wonen. Maar blijft dat altijd zo? Moet er niet iets veranderen? Dat zijn ongemakkelijke vragen die in het boek Spring Breda! aan de orde komen.

Quote

Dit boek gaat ook over de tweedeling in de stad.

Henk Schol, Schrijver-samensteller Spring Breda! en coördinator Stadslab Breda

Voor wie is Spring Breda! gemaakt? Voor iedereen die een beetje geïnteresseerd is in de toekomst van Breda, zeggen de makers. Die toekomst gaat verder dan vrolijke mensen die dartel op een elektrische stepje door groene parken zoeven of in een sloep de Nieuwe Mark afzakken, zwaaiend naar hun geslaagde vrienden die op het terras langs de waterkant genieten van een ambachtelijke gebrouwen hipsterbiertje. Dat is het beeld dat projectontwikkelaars en gemeente graag laten zien.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda