Oud-OLV-leerlingen Paul Haverman, Jochem Joosse en Ru de Groen bekijken de proefpagina's die al klaarliggen voor het jubileumboek dat in september 2022 verschijnt.
Volledig scherm
PREMIUM
Oud-OLV-leerlingen Paul Haverman, Jochem Joosse en Ru de Groen bekijken de proefpagina's die al klaarliggen voor het jubileumboek dat in september 2022 verschijnt. © Pix4Profs/René Schotanus

Boek over jubilerend Breda’s lyceum in de maak: ‘100 jaar OLV gevangen in 100 verhalen’

BREDA - Zeker duizend docenten stonden er voor de klas en zo'n 15.000 leerlingen zaten er in de schoolbanken. Allemaal hebben ze hun eigen herinneringen aan de jaren op het Onze Lieve Vrouwelyceum in Breda. In 2022 bestaat de school 100 jaar. Ter ere daarvan verschijnt in september een jubileumboek, gemaakt door drie oud-leerlingen.

 1. Hoe het reuzenrad van Opa K'NEX uit Breda weer terugkeerde
  Komt voor Elkaar

  Hoe het reuzenrad van Opa K'NEX uit Breda weer terugkeer­de

  BREDA - Wat voor moois de welwillendheid van mensen kan opleveren, bleek eerder dit jaar nadat bekenden en onbekenden de 78-jarige ‘Opa K’NEX’ uit Breda te hulp schoten. Tot zijn grote verdriet was zijn twee-meter-hoge reuzenrad van kleurrijke steentjes uit het zorgcomplex gestolen. Met een crowdfundingsactie is toen niet alleen 10.000 euro opgehaald, de fanatieke K’NEX-fan die eigenlijk Anton van der List heet, kreeg een compleet nieuw reuzenrad van presentatrice Sylvana IJsselmuiden. Met de naderende feestdagen wil BN DeStem met het project ‘Komt voor elkaar’ meer mensen de kans bieden om elkaar te helpen met grote en kleine hulpvragen. Ook jij kan hieraan meedoen.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

In samenwerking met indebuurt Breda