Volledig scherm

BN DeStem ín het Glazen Huis: een kijkje in de meest bekeken huiskamer van Nederland (video)

BREDA - De leefruimte in het Glazen Huis wordt steeds gezelliger. Ook voller. Tekeningen, foto’s, beeldjes en honderden nagellakjes sieren de ruimte. Bank, stoelen, kerstboom en tafeltjes. Alles staat schots en scheef. Geluid: een mengelmoes van muziek, rinkelend geld en zingende mensen op de achtergrond. Hier wordt 24/7 geleefd. leeft. Oftewel; we zijn binnen in het meest bekeken huis van Nederland.

"Ha, kom verder in ons hok. Sorry, het is een beetje een rommeltje hier. Nu valt het trouwens nog mee, we hebben opgeruimd”, begroet Frank van der Lende ons. "Goedenavond Breda!” Domien Verschuuren is aan het werk achter de draaitafel.

In de zithoek pakt Frank drie balletjes en begint te jongleren. Nou ja, te oefenen. ,,Straks moet ik dit live gaan doen voor een challenge. Dit heb ik net pas gehoord. Dat maakt de uitzending ook zo leuk. Vaak krijgen wij net als de kijkers en luisteraars last minute te horen wat er gaat gebeuren. De verbazing is oprecht.”

De dj oogt minder hongerig dan verwacht. Met een stralende glimlach: "We hebben het toevallig net gehad over onze eerste maaltijd morgen. Het is een rijstwafel met kaas geworden. Domien heeft het verder vaak over sushi en ik noem zo nu en dan het gerecht patatje oorlog. Maar het gaat prima hoor. Gebrek aan slaap is soms heftiger.”

Frank is voor het eerst in het Glazen Huis. "Ik heb zeven edities meegedraaid achter de schermen en wist wel hoe het eraan toeging. Toch is in het huis zelf zitten totaal anders. Fantastisch dit. Het leeft in Nederland.” En bij het thuisfront? "Ik heb dagelijks contact met mijn vriendin. Ook mijn broer laat vaak van zich horen.”

Afsluitend krijgen we haaradvies ("niet iedere dag wassen") en dan is het tijd voor de volgende gasten in het Glazen Huis. Vier NAC spelers komen geld doneren.

  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda