Volledig scherm
Fred Teeven © Archiefbeeld van staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie). ANP

Blogger doet aangifte tegen Teeven om zaak rechtsbijstand

BREDA/VUGHT - Blogger Sebastiaan Beens heeft aangifte gedaan tegen oud-staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid en Justitie). De in Breda geboren blogger beschuldigt Teeven van oplichting en een ambtsmisdrijf, staat in de aangifte die is opgesteld door advocaat Yehudi Moszkowicz. 

Aanleiding zijn uitspraken die Teeven tegenover De Groene Amsterdammer zou hebben gedaan. Het opinieweekblad meldde in mei dat Teeven bezuinigde op rechtsbijstand om meer verdachten achter de tralies te krijgen. 

,,Als je aan een advocaat niet al te veel tijd geeft om aan een verdachte te besteden, dan wordt het ook niet zo veel, die verdediging’’, citeerde De Groene hem. Advocaten reageerden woedend.

ZIE OOK: 'Bezuinigingen rechtsbijstand nooit bedacht om snellere veroordeling'

Gedetineerd PI Vught

Beens, die vanwege een gijzeling een tijdje in PI Vught heeft gezeten, vindt dat Teeven de wet heeft overtreden als dit de reden van de bezuinigingen was. Teeven zelf stelde later dat het artikel niet klopt.

Justitie in Den Haag, waar de aangifte is gedaan, moet nu beoordelen of ze reden ziet voor een strafrechtelijk onderzoek naar Teeven.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
3523 stemmen