Volledig scherm
Blind Walls Gallery © Martijn Schraven

Blind Walls Gallery in Breda krijgt 95.000 euro van provincie

BREDA - Een Bredaas icoon. Dat moet Blind Walls Gallery worden. Kunstloc Brabant is onder de indruk van de ambitie om de muurschilderingen te laten uitgroeien tot een typisch Bredaas icoon. Het provinciale centrum steunt het initiatief de komende twee jaar met 95.000 euro. 

Breda telt op dit moment 84 verschillende muurschilderingen en dat is uniek in Nederland. Kunstloc Brabant, het provinciale kennis- en expertisecentrum op het gebied van cultuureducatie en kunst, is ervan overtuigd dat Blind Walls Gallery een positief effect heeft. Op de positionering van stad Breda op cultureel-maatschappelijk vlak, in Brabant maar ook daarbuiten. ,,Ook geeft de jury aan positief te staan tegenover het educatieve programma van de organisatie", aldus Blind Walls Gallery. 

‘Krachtige impuls geven

De organisatie nodigt continu nationale en internationale kunstenaars uit om muurschilderingen te maken geïnspireerd op het verleden, heden en de toekomst van de stad Breda. Blind Walls Gallery heeft de steun van het centrum in september aangevraagd. Zo wil de organisatie een krachtige impuls geven aan de ambities op het gebied van marketing, communicatie, stakeholders en commerciële kansen. 

Gemeente Breda

Niet alleen het provinciale centrum staat achter de organisatie, maar ook gemeente Breda. ,,Het college van B&W heeft de ambitie de Blind Walls Gallery uit te laten groeien tot minimaal 100 muurschilderingen. Over het budget moet nog een besluit worden genomen.”

Volledig scherm
De redactie van BN DeStem heeft sinds vorige week ook een raamschildering van Blind Walls Gallery. © Edwin Wiekens

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
7290 stemmen