Volledig scherm
Fietstunnel De Kloek Liesbos © Tom Hayes

'Blind walls' fietstunnel De Kloek bij Liesbos opgevrolijkt

hartje bredaBREDA - Illustrator Thijs Lansbergen van Blind Walls Gallery in Breda heeft er werk van gemaakt. Tunnel De Kloek onder de A58 bij het Liesbos is helemaal opgefleurd met afbeeldingen die passen bij de gemeenschapszin van de bewoners van Lies en de natuur van het Liesbos. Buurtvereniging De Liesbundel is er blij mee.

Die had ook het initiatief genomen voor de opknapbeurt, vertelt bestuurslid Gera Hospers. In het kader van het veertigjarig jubileum wilde de ongeveer honderd leden tellende vereniging immers niet alleen een feest en reünie organiseren, maar ook werk maken van een verzorgde woonomgeving. Zo werd eerder dit jaar al de vieze transformatorkast bij A16 voorzien van een bloemenmotief.

Ook de verwaarloosde tunnel De Kloek kon wel een opknapbeurt gebruiken, vond de buurtvereniging, die hiervoor aanklopte bij de gemeente. In het kader van de Structuurvisie kon het tunneltje worden aangepakt en zo geschiedde. Eerst hebben medewerkers van de ATEA-groep het enkele weken geleden schoongemaakt en vervolgens heeft de illustrator er een passend kunstwerk van gemaakt. Nu alleen de verlichting nog.

De tunnel bij het Liesbos dankt de naam De Kloek overigens aan het café dat daar ooit stond. Toos van den Maagdenberg werd daar in de jaren vijftig uitbaatster en de naam van het etablissement veranderde toen spoedig van Liesbosch in De Kloek. Een naam die de persoonlijkheid van de kasteleinsvrouw treffend weergaf, schrijft Kees van Endschot in zijn boek Rondje Liesbos III. ‘Zorgzaam als ze was nam ze autosleutels in beslag als de chauffeur te diep in het glaasje had gekeken.’

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda