Breda - De nieuwste muurschildering op Mols Parking is geïnspireerd op de jeugd van Annie van Gils in het centrum van Breda. Ontwerpers Rob en Robin van de gelijknamige studio bedachten het beeld van de twee botsende wipkippen.
Volledig scherm
PREMIUM
Breda - De nieuwste muurschildering op Mols Parking is geïnspireerd op de jeugd van Annie van Gils in het centrum van Breda. Ontwerpers Rob en Robin van de gelijknamige studio bedachten het beeld van de twee botsende wipkippen. © Pix4Profs/René Schotanus

Blind Wall over jeugd Annie (62): ‘Het is gevaarlijk om in de binnenstad op te groeien’

videoBREDA - ‘Als kind mocht ik bijna nooit buitenspelen. Te gevaarlijk met al die vrachtauto's’, zegt Annie van Gils. Haar verhaal staat model voor de nieuwste muurschildering op de Mols Parking in Breda. ,,Het is echt prachtig.” 

  1. Positie arbeidsmigranten: corona legde vinger op zere plek. ‘Twaalf uur werken en in badkuip slapen, kan niet’
    PREMIUM

    Positie arbeidsmi­gran­ten: corona legde vinger op zere plek. ‘Twaalf uur werken en in badkuip slapen, kan niet’

    DEN BOSCH - Hoe krijg je voor elkaar dat weerstand tegen migrantenhuisvesting verdwijnt? Wethouder Mathijs van Oosten van de gemeente Altena kwam dinsdag in het provinciehuis in Den Bosch met een simpele en effectieve tip: laat arbeidsmigranten zelf aanschuiven bij de gesprekken. ,,Als iemand vertelt dat hij na twaalf uur werken in een badkuip moest slapen, snapt iedereen dat er snel wat moet gebeuren.”

In samenwerking met indebuurt Breda