Volledig scherm
PREMIUM
Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Suus Theuws (L) begeleid de blinde loopster Johanny Gelens op de baan bij Sprint. © Pix4Profs/René Schotanus

Blind vertrouwen op je loopmaat met Running Blind in Breda

BREDA - Atletiekvereniging Sprint in Breda heeft de discipline 'running blind' toegevoegd aan haar sportaanbod. Dit gebeurde met een clinic voor alle trainers en buddy's die ervoor gaan zorgen dat visueel gehandicapten kunnen hardlopen.

Voorzitter Paul Alberts toont zich dan ook zeer verheugd. ,,Dit is een mooie aanvulling op ons al bestaande aanbod." Suus Theeuws is degene die ongeveer een jaar geleden het idee opperde om running blind naar Breda te halen. Zij heeft ervaring als buddy-loper, maar weet ook dat ze op termijn zélf waarschijnlijk ooit een buddy nodig zal hebben om te kunnen blijven hardlopen. ,,Ik zou het vreselijk vinden als ik niet meer zou kunnen rennen", laat ze weten.

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda