Volledig scherm
Boshut AnnAtopia. © Anne Pillen

Bijzondere voorstelling in Boshut Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU  - Op verzoek van de dit voorjaar overleden kunstenares Anne Pillen speelt Productiehuis Pure Stories de theatervoorstelling Midsummer-Madness, geïnspireerd op Midzomernachtsdroom van William Shakespeare.

De voorstelling wordt gegeven bij AnnAtopiA, het kunstenaarsonderkomen De Boshut in Baarle-Nassau (Het Goordonk 15), dat Anne Pillen restaureerde en zo wist veilig te stellen. De première vindt plaats op zaterdag 14 september 2019. Er zijn drie tijdsloten: 13.00, 15.00 en 17.00 uur. Diverse kunstenaars werken mee aan deze voorstelling op locatie met gedichten, muziek en beeldende kunst.  

Kunstkameraden

Zo brengen de Bredase kunstenares en fotograaf Claudette van de Rakt en haar Kunstkameraad Elias Wahbe uit Syrië via augmented reality (aangevulde realiteit) een bijzondere scène tot leven. Deze samenwerking komt voort uit het project Kunstkameraden van De Cultuurkantine uit Breda. Daarin werken jonge vluchtelingen in één-op-één-situaties met een kunstenaar aan een kunstwerk dat in een museale expositie aan de buitenwereld getoond wordt.

www.purestories.nl

  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda