De brandweer ventileert de ondergrondse parkeergarage in Breda waar maandagochtend een man zwaargewond raakte door CO2-gas.
Volledig scherm
PREMIUM
De brandweer ventileert de ondergrondse parkeergarage in Breda waar maandagochtend een man zwaargewond raakte door CO2-gas. © MaRicMedia/Tom van der Put

Bijna gestikt door blusgas in een parkeergarage: ‘CO2 neemt alle zuurstof weg’

BREDA - Een man is maandagochtend bijna gestikt door CO2-gas in een parkeergarage in Breda. Het systeem dat het gas verspreidde, werd automatisch ingeschakeld door een brandalarm. Vijf vragen en antwoorden over het gebruik van koolzuurgas als brandblusmiddel.

  1. Dj's zwoegen de festivalloze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenvaller, maar ook een mentale’
    PREMIUM

    Dj's zwoegen de festivallo­ze zomer door: ‘Het is niet alleen een financiële tegenval­ler, maar ook een mentale’

    De festivalzomer is voor dj's bij uitstek de belangrijkste periode van het jaar. Met meerdere shows per week in binnen- en buitenland is het niet alleen het uitgelezen moment om te zien hoe het publiek reageert op nieuwe muziek, het is ook de periode waarin gouden bergen verdiend worden. Hoe anders is dat dit jaar. Nagenoeg alle festivals zijn afgelast en veel dj's zwoegen voor hun inkomsten, die ze door de coronacrisis steeds verder zien teruglopen. Wanneer ze weer aan de bak kunnen, weet niemand: ,,Ik ga er niet vanuit dat alles snel weer normaal zal zijn, ook economisch niet.”

In samenwerking met indebuurt Breda