Bijna 3.500 huishoudens
in Ulvenhout en omgeving
zaten tijdelijk zonder stroom

ULVENHOUT - Ongeveer 3.500 huishoudens in Ulvenhout en omgeving hebben donderdagmiddag uur bijna twee uur zonder stroom gezeten. Dat gebeurde na een explosie in het verdeelstation aan het Wilhelminaplein in Ulvenhout.

De brandweer was snel ter plekke om het verdeelstation veilig te stellen. Daarna konden medewerkers van netbeheerder Enexis naar binnen voor herstelwerkzaamheden.
Volgens Enexis-woordvoerder Bob Winckels lag de oorzaak van de stroomstoring in een 'vermogensschakelaar die defect is gegaan'. "Dat had een dusdanige knal tot gevolg dat er ook wat rookontwikkeling is geweest. Gelukkig heeft dat niet tot verdere schade geleid en hebben we het verdeelstation opnieuw in gebruik kunnen nemen. Hierdoor hebben we iedereen rond half vier weer van stroom kunnen voorzien." Behalve huishoudens in Ulvenhout, zaten ook adressen in Bavel, Galder, Strijbeek en Hazeldonk tijdelijk zonder elektriciteit.

Volledig scherm
Het gebied dat werd getroffen door de stroomstoring in het verdeelstation in Ulvenhout. © Enexis
Volledig scherm
Bijna 3.500 huishoudens in Ulvenhout en omgeving hebben donderdagmiddag zonder stroom gezeten. © Perry Roovers/MaRicMedia
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

Is Pierre van Hooijdonk de ideale man om NAC van de sportieve ondergang te redden?

Is Pierre van Hooijdonk de ideale man om NAC van de sportieve ondergang te redden?

  • Ja (51%)
  • Nee (49%)
3832 stemmen