Volledig scherm
PREMIUM
Een zwaardgevecht tussen jonge ridders op een skippybal. © Pix4profs / Jan Stads

Bij speeltuin Boyke barst het van spontaan speelplezier

BuitenspelenBREDA - Waar kunnen kinderen in West-Brabant naartoe om vrijuit te bewegen, te ontdekken en te leren hun grenzen te verleggen? In de serie buitenspelen dit keer Boykes Speelhoeve, een buurtspeeltuin in de Bredase wijk Tuinzigt.

De geschiedenis van buurtspeeltuin Boykes Speelhoeve in de Bredase wijk Tuinzigt begint bij meneer Dinghouts. Een man, oneerbiedig gezegd een mannetje, uit de buurt die elke woensdagmiddag voor de kinderen diverse activiteiten organiseerde. Hij was klein van stuk en dat leverde hem in de wijk de bijnaam ‘Boyke’ op. Dus toen er een speeltuin kwam op de plek waar Boyke al jaren voor veel speelplezier had gezorgd, was er eigenlijk maar één logische naam te bedenken: Boyke.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.

In samenwerking met indebuurt Breda