Volledig scherm
PREMIUM
Verzorgster Lieveke laat Noah (l) en Levi uit Bergen op Zoom van heel dichtbij kennismaken met een slang. © Pix4Profs-Ron Magielse

Bij dierentuin De Aarde in Breda draait alles om reptielen

toerist in eigen stadBREDA - Breda barst van de activiteiten voor toeristen. Bredanaars doen daar vaak niet aan mee. Deze zomer gaan onze verslaggevers op pad als ‘toerist in eigen stad’. Vandaag: een bezoek aan Reptielenhuis De Aarde.

Een neushoornleguaan. De kroonbasilisk alias Jezus Christus hagedis. Dwergkaaimannen. Vader en dochter netpython. Een Argentijnse teju, grote Afrikaanse landschildpadden, varanen in verschillende soorten en maten. Deze prachtdieren en nog veel meer lopen rond in de enige dierentuin, die Breda naar verluidt ooit gekend heeft: Reptielenhuis De Aarde.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) wil hogere straffen: ‘Verschrikkelijk wat in Breda is gebeurd’

    Moeder vermoorde Romy (14) wil hogere straffen: ‘Verschrik­ke­lijk wat in Breda is gebeurd’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”

In samenwerking met indebuurt Breda