Volledig scherm
Huub Oome

Biesbosch-prijs voor Huub Oome uit Klein-Zundert

KLEIN-ZUNDERT - Huub Oome uit Klein-Zundert heeft zaterdag de Biesbosch Natuurprijs 2018 ontvangen. Hij ontving die prijs voor het feit dat hij zich al zestig jaar inzet voor behoud, bescherming en ontwikkeling van de Biesbosch als bijzonder natuurgebied.

Ejsmund  Hinborch, de laatste voorzitter van de Vereniging Behoud Biesbosch (in 2016 opgheven) overhandigde Oome een oorkonde en een bronzen sculptuur van een zeearend. De prijs is een initiatief van de Stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch en bestaat sinds 2013.

In de ban

Sinds mensenheugenis is de gisteren 82 jaar geworden Oome verbonden aan de Biesbosch. Al in zijn jeugd raakte hij in de ban van dit bijzondere natuurgebied en dat is tot op de dag van vandaag nooit meer overgegaan. 
Oome was medeoprichter van het Biesboschbezoekerscentrum in Drimmelen. Ook stond hij aan de wieg van de Werkgroep Behoud Biesbosch.

Visarendnest

Verder was hij schrijver en samensteller van het boek ‘De Biesbosch op de kentering van het getij’ (2005), is hij een verwoed vogelaar en ontwierp hij in de Biesbosch diverse vogelhutten. De laatste jaren zette hij zich actief in voor het bouwen van een visarendnest op de Vischplaat.

In samenwerking met indebuurt Breda