Eigenaar André Olijnyk en bedrijfsleidster Fleur Bloks in Getdrezzed.
Volledig scherm
Eigenaar André Olijnyk en bedrijfsleidster Fleur Bloks in Getdrezzed. © ron magielse / pix4profs

Bierkleding is dit jaar een trend met carnaval

BREDA - ,,Na de carnaval neem ik een korte vakantie. Dan ga ik lekker met mijn dikke kont aan het strand liggen." André Olijnyk van kledingzaak Getdrezzed aan de Lange Brugstraat, werkt zich al anderhalve week, samen met zijn personeel, drie slagen in de rondte. 

,,Het is een gekkenhuis", aldus de kledingverkoper. Het hele jaar door is Olijnyk tevreden verkoper van 'leuke, trendy kleding voor weinig geld' zoals hij het zelf omschrijft. De weken voorafgaand aan carnaval gaat zijn zaak bijna letterlijk op z'n kop. Dan maken de jurkjes en schoenen plaats voor carnavalsoutfits. 

,,Er zijn niet meer zo veel carnavalswinkels in Breda", laat Olijnyk weten terwijl hij zojuist een jongeman geholpen heeft een stropdas met hennepmotief om te strikken. ,,Ik verkoop complete outfits voor drie, vier tientjes. Dat loopt als een tierelier. De laatste weken voor carnaval verkoop ik gemakkelijk 300 pakken per dag." 

Achter Olijnyk komt een groepje dat zich het best laat omschrijven als 'blije vriendinnen van een jaar of 45' de zaak in polonaise binnen. Even verderop staan Eva Jacobs em Marit van den Wijngaard te twijfelen hoe ze het komende leutfeest voor de dag willen komen. Ze hebben hun opties beperkt tot: Tiroler meiden, rocksterren, bijtjes of roodkapjes. Ze kiezen voor het laatste. ,,We kunnen nog rode stipjes schminken", zegt Eva. ,,Ja dáág, ik heb al genoeg sproeten", antwoordt Marit. 

Olijnyk zelf ziet vooral de 'bierkleding' als trend voor dit jaar. Geel-witte laarzen, shirts, broeken en hoedjes. Voor zichzelf heeft hij een kamasutra-jasje gereserveerd. ,,Wel zo handig, hoef ik over de standjes niet meer na te denken. Die staan er al op."

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda