Volledig scherm
PREMIUM
Bas Schampers (l) en Sjors de Jongh zijn beiden biersommelier. © Pix4Profs/René Schotanus

Bier proeven is een kwestie van trainen

BREDA - Met de sterk toegenomen populariteit van speciaal bier, neemt ook het aantal officiële biersommeliers toe in Nederland. 

In Breda wordt zondagmiddag het Beyerd Bierfestival gehouden. Wie bij de verschillende stands van regionale brouwerijen serieus verschillende biertjes wil proeven, moet eigenlijk tussendoor water drinken. “En regelmatig iets eten”, zegt Sjors de Jongh. Dan komen de bieren het beste tot hun recht. Nog een tip: start vooral niet met een zware Russian Imperial Stout. “Begin licht met subtiele smaken en bouw het op naar meer complexe bieren”, aldus Bas Schampers.

  1. Afscheid burgemeester Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigingen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’
    PREMIUM

    Afscheid burgemees­ter Poppe-de Looff: ‘Er waren bedreigin­gen en andere moeilijke momenten, maar Zundert was een warm bad’

    ZUNDERT -Na ruim twaalf jaar neemt Leny Poppe-de Looff vrijdag afscheid als burgemeester van Zundert. Met echtgenoot Piet blikt ze terug. ,,Er waren moeilijke momenten”. Zoals de bedreigingen in de tijd dat ze aan het roer stond van de ontmanteling van Fort Oranje. Maar: ,,We koesteren ook veel mooie herinneringen.” Eén ding is duidelijk: ,,We gaan Zundert zeker missen.”

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (80%)
  • Nee (20%)
4616 stemmen