Volledig scherm
Stockfoto © Thinkstock

Bier & Ballen krijgt in juni een festival-editie in Breda

BREDA - De tiende editie van Bier & Ballen wordt een klein festival. Dat zei Chris van Nijnatten vanavond in het Bredase café De Bommel aan het begin van de negende aflevering van het voetbalavondje vol verhalen, interviews en muziek. Het festival wordt op zaterdag 24 juni gehouden op een nog nader te bepalen locatie in Breda.

Bier & Ballen wordt sinds oktober 2013 door Chris van Nijnatten (persvoorlichter KNVB) en Sjoerd Mossou (voetbaljournalist AD) in De Bommel gehouden. Elke editie heeft een hoofdgast uit de voetbalwereld. Vanavond is dat Co Adriaanse, oud-trainer van onder andere Ajax en AZ. Andere gasten bij de negende editie zijn cabaretier Martijn Koning en voetbaljournalist Sierd de Vos. Verder zijn er de vaste optredens van columnist Eus Roovers en gitarist Ferry Smans.

Bier & Ballen, dat altijd in De Bommel wordt gehouden, is bij elke editie uitverkocht, en er is altijd meer vraag naar kaarten. Toch willen Van Nijnatten en Mossou (beiden afkomstig uit Breda) aan de locatie vasthouden omdat die volgens hen perfect bij het concept past.

Voor de tiende editie gaan ze echter een uitzondering maken. Er komt een (buiten)festival, waar ook weer verhalen en interviews over voetbal centraal staan. Daarnaast zijn er muziekoptredens, worden films vertoond en staan er foodtrucks. "Het wordt een middagfestival met mogelijk een doorloop naar de avond. We hebben wel een locatie op het oog, maar daar kan ik nog niets over zeggen. Daar zouden zo'n 600 á 700 mensen terecht kunnen. Overigens organiseren we het festival samen met De Bommel," aldus Van Nijnatten in een toelichting.

Bier & Ballen heeft de afgelopen jaren uiteenlopende gasten gehad. Er stonden oud-topvoetballers- en trainers op het podium zoals Ruud Gullit, Guus Hiddink, Willem van Hanegem en Leo Beenhakker. Maar ook waren er bekende columnisten en artiesten te gast zoals Hugo Borst, Nico Dijkshoorn, Jan Mulder en Frank Lammers.

Volledig scherm
Bier en Ballen © Dennis kas
Volledig scherm
Ruud Gullit was bij een eerdere editie te gast bij Bier en Ballen. © Ron Magielse/het fotoburo
Volledig scherm
Woensdagavond werd bekendgemaakt dat Bier & Ballen een festival-editie krijgt. © Dennis Kas

In samenwerking met indebuurt Breda