Volledig scherm
Ploegendienst op Breepark. © Ron Magielse

Bezwaren tegen dancefestival Ploegendienst op de Galderse Meren

BREDA - Een aantal omwonenden van de Galderse Meren is niet blij met de komst van dancefestival Ploegendienst naar het recreatieterrein op 27 mei. Ze zeggen dat ze niet zijn geïnformeerd en vragen zich af of het verantwoord is zo'n groot festival in een natuurgebied te houden.

 "Ik denk niet dat het een geschikte plek is voor een groot festival, met ook nog eens technomuziek. Dat is belastend voor de natuur en ik krijg ook al vragen van klanten die hun paarden hier gestald hebben," zegt Toin Peemen van de nabijgelegen Hoeve Galderzicht. 

Peemen zegt dat hij niet van te voren op de hoogte is gebracht door de organisatie of de gemeente en in de krant moest lezen dat het festival wordt gehouden. Dat zegt ook zijn buurman Hans Diepenhorst. "In de krant zegt de organisatie dat de omwonenden zijn geïnformeerd. Enkele mensen hebben inderdaad een brief gehad maar ook veel mensen niet," aldus Diepenhorst.

Diepenhorst overweegt bezwaar te gaan aantekenen bij de gemeente. Er moet nog een vergunning voor het festival worden verleend. Wel is de kaartverkoop voor het festival vorige week al begonnen. "Dat bevreemd me zeer. Dan lijkt het of het al een gelopen koers is."

Volgens de gemeente kan een organisatie best beginnen met de kaartverkoop voordat de vergunning is verleend. "Dat gebeurt dan op eigen risico," aldus een woordvoerder. 

Bij Kairos Events, de organisator van het festival, reageert Tijn Kapteijns verbaasd op de reactie van omwonenden dat ze niet zijn geïnformeerd. "Wij zijn in de omgeving bij mensen langs de deur gegaan en als ze niet thuis waren, hebben we een  brief met een telefoonnummer achter gelaten. Wij beseffen heel goed dat we het festival niet op het Chasséveld houden maar in een natuuromgeving. Als daar misverstanden over zijn, wil ik graag een bewonersbijeenkomst houden om vragen te beantwoorden."

Vorig jaar was Ploegendienst het eerste festival dat op Breepark aan de A27 werd gehouden. Dit jaar is daar geen plek voor het festival. Vandaar dat is uitgeweken naar de Galderse Meren. Bij Ploegendienst kunnen 6.000 bezoekers terecht. Volgens Kapteijns is in de eerste week van de voorverkoop al ongeveer de helft van de kaarten verkocht. 

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8294 stemmen