Volledig scherm
PREMIUM
De politie heeft vrijdagmiddag de Leuvenaarstraat in Breda afgezet na de schietpartij waarbij een bewoner gewond raakte. © Perry Roovers/MaRicMedia

Bewoners voelen zich onveilig na schietpartij in Breda: ‘Het voelt alsof het gaat escaleren’

BREDA - De geweldcijfers in Breda dalen voor het vijfde jaar op rij, maar toch voelt het voor de bewoners in het centrum alsof het geweld steeds dichterbij komt. ,,Er gebeurt veel hier", zeggen bewoners na het schietincident vrijdag in de Leuvenaarstraat.

Quote

Laatst liep er een man met een groot kapmes door de buurt.”

Buurtbewoner Schorsmolen.

De ooggetuige die na de knal van het schot alles heeft gezien, heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag slecht geslapen. ,,Het is best heavy", zegt de man. ,,Er zijn veel incidenten in deze wijk. Dat ga je bij elkaar optellen. Het is een wijk met lage huurprijzen, dus komen er naast een paar dealers en gebruikers ook mensen wonen met psychische problemen. Laatst liep er een man met een groot kapmes door de buurt. En een vrouw wilde een paar maanden geleden van de bovenste verdieping afspringen. De politie doet dan goed werk en helpt die vrouw, maar het zorgt telkens voor onrust in de buurt.”   

In samenwerking met indebuurt Breda