Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Bewoner gaat tekeer in voormalig klooster in Breda, medebewoners vluchten pand uit

BREDA - In een voormalig klooster aan de Schorsmolenstraat in Breda is maandagochtend een man aangehouden voor het plegen van vernielingen in het pand. De man bleek een bewoner, was gewond en maakte een verwarde indruk. Hij is meegenomen, zo meldt de politie.

Rond 05.15 uur kwamen er verschillende paniekmeldingen binnen vanuit het voormalige klooster, waarin nu kamers worden verhuurd. Bewoners meldden dat er een inbreker binnen zou zijn. Verschillende politie-eenheden gingen op de melding af. 

Toen ze ter plaatse kwamen zagen ze dat de voordeur openstond en dat bewoners de straat op waren gevlucht. De agenten konden zien dat in de gang met spullen werd gegooid. Een van de melders gaf aan dat een man, die hevig bloedde, spullen vernielde in het pand. Hij zou ook enkele ruiten hebben ingeslagen.

Bloedend

De agenten gingen het pand binnen en zagen verschillende vernielingen. Ze gingen af op geschreeuw en troffen op een binnenplaats een bloedende man aan, die een verwarde indruk maakte. De man werd geboeid en aangehouden. In verband met zijn verwondingen werd hij naar het ziekenhuis gebracht. De man bleek zelf ook in het pand te wonen. 

De recherche stelt een onderzoek in. Niet alle aangiftes konden worden opgenomen omdat enkele bewoners het huis waren ontvlucht. De politie zoekt contact met hen.

In samenwerking met indebuurt Breda