De mannen van sfeerbeheer, Bram Oei en Remco Theulen, lopen door het anders zo drukke uitgaanscentrum van Breda.
Volledig scherm
PREMIUM
De mannen van sfeerbeheer, Bram Oei en Remco Theulen, lopen door het anders zo drukke uitgaanscentrum van Breda. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Beveiliging houdt ook gesloten cafés in Breda veilig: ‘Dit blijven we doen zolang het nodig is’

BREDA - Afgelopen vrijdag liepen de horecabeveiligers van Sfeerbeheer hun eerste uitgaansnacht in een lege binnenstad. Zowel de politie als Koninklijke Horeca Nederland en verschillende media waren aanwezig bij de start van deze bijzondere nachtdienst. De betrokken partijen hopen hiermee een signaal af te geven aan Breda dat de veiligheid en orde ook in een stad onder quarantaine gewaarborgd is.

Het coronavirus zorgt voor een hoop surreële beelden en de Havermarkt bij nacht is daarop geen uitzondering. Hier geen uitgaanspubliek deze stapavond, maar een plein gevuld met nieuwscamera's die hun afwezigheid probeert te vatten. Onder het witte licht van een lantaarn leggen Bram Oei en Remco Theulen van Sfeerbeheer ondertussen meerdere malen uit waarom ook een leeg uitgaansgebied hen nodig heeft. ,,Er leven zorgen bij de ondernemers over hun panden in een verlaten binnenstad, die proberen we zo weg te nemen. Dit blijven we doen zolang het nodig is", verklaart Theulen. 

 1. Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  Politie vindt 55.000 euro en kilo's harddrugs bij arrestatie in Breda

  BREDA - De flinke politie-actie vrijdagavond in Breda heeft 55.000 euro en kilo's aan harddrugs opgeleverd. De politie had daarbij waarschuwingsschoten gelost. Een arrestatieteam viel een woning aan de Middellaan in Breda binnen en eerder werd een auto op de A58 tot stilstand gebracht. In een verborgen ruimte van de auto vond de politie een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. In de woning werd nog veel meer gevonden. In totaal zijn drie mannen aangehouden.
 2. Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’
  PREMIUM

  Families mogen eindelijk weer op bezoek over de grens: ‘Het voelde bizar ze niet te mogen zien’

  OUDENBOSCH/ACHTMAAL - Na elkaar weken, soms maanden, niet gezien te hebben, kwam vrijdagavond eindelijk het verlossende woord voor families die deels in België en deels in Nederland wonen. Pieter de Crem, Belgische Minister van Binnenlandse Zaken deelde het heugelijke nieuws dat familiebezoek over de grens vanaf zaterdag weer mag. ,,Iedereen is in de wolken", vertelt Hielke van Klinken-Maagdenburg.

In samenwerking met indebuurt Breda