Volledig scherm
Technologiebedrijf CM.com stelt zijn beursgang in Amsterdam uit. De onderneming heeft besloten de biedingsperiode, die tot donderdag liep, te verlengen om verder met investeerders in gesprek te kunnen. © ANP

Beursgang CM.com uit Breda is uitgesteld

BREDA - Het was de bedoeling dat topman Jeroen van Glabbeek van CM.com vrijdagochtend bij de Amsterdamse beurs op de gong zou slaan om de handelsdag te openen. Want dat is traditie als een nieuw bedrijf een notering  aan de beurs krijgt. Die gongslag klinkt voorlopig echter nog niet: CM.com heeft de beursgang uitgesteld,

Volgens persbureau ANP heeft het Bredase technologiebedrijf besloten de biedingsperiode, die tot donderdag liep, te verlengen om verder met investeerders in gesprek te kunnen en het enthousiasme voor de beursgang op te voeren. Hoelang de periode wordt verlengd, maakt het bedrijf de komende dagen bekend. Een woordvoerster wil geen verdere toelichting geven.

NAC-sponsor

CM.com verzorgt voor bedrijven de communicatie met hun klanten via berichtendiensten als sms, WhatsApp en  Apple Business Chat, waarmee klanten via iMessage kunnen worden benaderd. CM.com is enkele jaren hoofdsponsor van NAC geweest en is nu een van de grote sponsoren voor de Formule 1-grand prix op Zandvoort. 

CM.com zou vrijdag het debuut maken op het Damrak. De aandelen van het bedrijf zouden tussen de 15 en 19 euro moeten kosten, waarmee de marktwaarde van het bedrijf op maximaal 337,5 miljoen euro zou uitkomen. CM.com wilde met de beursgang 100 miljoen euro ophalen.

Commissaris

Verder blijkt dat beoogd commissaris Chris Figee toch afziet van die functie. Figee maakte onlangs de overstap van verzekeraar ASR, waar hij financieel directeur was, naar telecombedrijf KPN. Daar gaat hij dezelfde functie vervullen. Door het afhaken van Figee gaat de raad van commissarissen van CM.com uit vijf leden bestaan.

In samenwerking met indebuurt Breda