Volledig scherm
PREMIUM
Eikenprocessierupsen. De haartjes van de rups kunnen zorgen voor prikkende ogen, huiduitslag, zwellingen en jeuk. Door het warme weer groeit het aantal eikenprocessierupsen snel. © Jeroen Jumelet/ANP

Bestrijden eikenprocessierups is dweilen met de kraan open

BREDA - De eikenprocessierups slaat in alle hevigheid toe. De overlast is zo groot dat bestrijdingsbedrijven het werk nauwelijks meer aankunnen. “Ze zitten overal.”

Al ruim een week heeft Liesbeth de Craen uit Breda vreselijke jeuk. Haar nek, gezicht en benen zitten onder de bultjes. “In eerste instantie dacht ik nog dat muggen me te grazen hadden genomen. Maar toen een collega van mij vertelde dat ze naar de huisarts was geweest als gevolg van de eikenprocessierups, was het mij wel duidelijk.” Vrijwel elke dag fietst ze door het Wilhelminapark en daar moet ze in aanraking zijn komen met die vermaledijde rups, met alle vervelende gevolgen vandien. “Ik zal er nog wel even last van hebben.”

  1. Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    Tour du Jour aan de Bredase Rivièra

    BREDA - De terrassen aan de Bredase haven stroomden relatief laat vol, dinsdagavond. Maar gezeten aan het water van de singels, met het nummer Poupee De Cire, Poupee De Son schallend door de luidspreker, en tempraturen die zelfs ruim na het vallen van de avond nog rond de dertig graden liggen, zou je jezelf bijna aan de Franse Rivièra wanen. Helemaal wanneer er de hele avond ook nog eens vol passie over Tour La Grande Boucle, de tour de Franse, gesproken wordt. Maar dan zonder krekels op de achtergrond en met voornamelijk bier op de tafels in plaats van wijn.

In samenwerking met indebuurt Breda