Volledig scherm
© persbureau van eijndhoven

Beschonken Belg aangehouden na autocrash in Baarle-Nassau

BAARLE-NASSAU – De politie heeft maandagavond een 28-jarige man uit België aangehouden op de Loswal in Baarle-Nassau. Hij wordt verdacht van rijden onder invloed, doorrijden na een aanrijding, mishandeling, bedreiging en belediging van politiemensen.

Uit de blaastest blijkt dat de verdachte vier keer de maximum toegestane hoeveelheid alcohol heeft gedronken. De Belg besluit toch achter het stuur te kruipen en botst maandagavond met zijn auto op de Nijhoven tegen een boom. 

Dankzij oplettende getuigen treft een politiemedewerker de bestuurder en zijn zwaar beschadigde auto een paar minuten na zijn aanrijding op de Loswal aan.

Wanneer de politie-eenheid ter plaatse komt, begint de verdachte zich opstandig te gedragen. Hij scheldt ze uit, bedreigt ze en verzet zich tegen zijn aanhouding. Eén van de agenten wordt zelfs tegen zijn benen getrapt. De politie heeft daarom inmiddels aangifte gedaan van mishandeling, bedreiging en belediging.

De man is meegenomen naar het politiebureau en heeft daar de nacht in de cel doorgebracht. Ook is er bloed afgenomen om te kijken of hij naast alcohol ook onder invloed van drugs en/of medicijnen was. 

De verdachte wordt dinsdag verhoord.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8294 stemmen