Volledig scherm
© Kees Van Dongen

Ben jij een klassiek talent? Maak kans op een mooi bedrag bij de BN DeStem Cultuurprijs 2018

BREDA - De BN DeStem Cultuurprijs staat in 2018 in het teken van klassieke muziek. Nieuw talent uit Zuidwest-Nederland dat helemaal gek is van viool, piano, harp, zang, cello of blaasinstrumenten kan zich aanmelden voor de wedstrijd met als hoofdprijs 1000 euro.

Belangstelling

Succesvolle tv-programma's als Maestro, de Tiende van Tijl en Podium Witteman laten zien dat er hernieuwde belangstelling is voor klassieke muziek. De BN DeStem Cultuurprijs is ingesteld om nieuwe talenten in Zuidwest-Nederland een extra zetje in de rug te geven. 

Wedstrijd

Dit jaar is gekozen voor klassieke muziek. Woon je tussen Breskens in Zeeuws-Vlaanderen en Dongen in West-Brabant en heb je het idee dat je goed bezig bent als muzikant klassieke muziek meld je dan voor 1 mei aan voor de voorrondes van deze tweejaarlijkse wedstrijd. De finale is op 21 september bij de Nieuwe Veste in Breda. De BN DeStem Cultuurprijs van 1000 euro wordt sinds het jaar 2000 uitgereikt in telkens wisselende kunstgenres zoals schilderkunst, dance, cabaret, poëzie, film en singer-songwriter.

Manneke

De prijs is een initiatief van NHTV, Breda University of Applied Sciences  en BN DeStem en wordt georganiseerd door de stichting Johan Diepstraten. De prijsuitreiking gaat altijd gepaard met de NHTV-lezing die dit jaar wordt gehouden door componist Daan Manneke.

Aanmelden

Deelnemers moeten een link hebben met het verspreidingsgebied van BN DeStem. Ze moeten hier wonen, werken of studeren of dit in het verleden gedaan. Meer info en aanmelden via de website www.johandiepstraten.nl 

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda