Bejaarde (79) naar ic nadat auto haar lanceert en meesleurt in Breda, politie zoekt doorrijder en deelt beelden

videoBREDA - De 79-jarige vrouw die zondagavond werd aangereden door een automobilist in Breda, raakte zodanig gewond dat ze naar de intensive care gebracht moest worden. Volgens de politie vloog het slachtoffer door de lucht en werd ze zelfs even meegesleurd. Omdat de bestuurder nog niet is gevonden, heeft de politie beelden van de aanrijding vrijgegeven.

Het ongeluk gebeurde zondagavond iets voor elf uur op de Hamdijk in Breda. Toen de hulpdiensten met spoed ter plekke kwamen, zagen ze een vrouw bebloed op de grond liggen. Ze had een ernstige hoofdwond en was niet goed aanspreekbaar.

Heupen en oogkas gebroken

De bejaarde vrouw werd vrijwel meteen naar het ziekenhuis gebracht. Daar bleek dat ze onder meer haar heupen en een oogkas had gebroken. Ze had zo veel bloed verloren dat ze op de intensive care terechtkwam. 

Van de automobilist ontbreekt nog ieder spoor. Volgens de politie reed hij na de aanrijding door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Dat blijkt ook uit bewakingsbeelden die de politie maandag op Facebook heeft gepubliceerd.

Meegesleurd

Daarop is te zien dat het slachtoffer met haar rollator de Hamdijk via het voetpad oversteekt. Vanaf de Brusselstraat komt een auto aanrijden die rechtsaf slaat.

Daarbij komt de bestuurder met zijn voertuig uit op de andere weghelft waar het slachtoffer op dat moment loopt. Ze wordt aan de voorzijde geraakt, vliegt de lucht in en wordt een stukje meegesleurd.

Beschadigd

Vervolgens stuurt de automobilist naar rechts. Hij rijdt een stukje door en stopt daarna naast een andere auto, waarbij hij even contact lijkt te hebben met de inzittenden daarvan. Hierna rijdt hij door in de richting van de Groenedijk zonder zich om het slachtoffer te bekommeren.

Volgens de politie is de auto van de veroorzaker aan de voorzijde beschadigd. Er zijn glassplinters op de plaats van de aanrijding aangetroffen. Mogelijk wordt het voertuig aan een reparateur aangeboden.

Oproep

Een buurtbewoner heeft camerabeelden van het ongeval aan de politie gegeven.Vanwege de ernst van het ongeluk heeft de officier van justitie besloten om deze beelden vrij te geven. 

De politie roept de veroorzaker van dit ongeval op om zich alsnog te melden.

Volledig scherm
Vrouw aangereden door auto, bestuurder gaat ervandoor © MaRicMedia / Marcel van Dorst

In samenwerking met indebuurt Breda