Volledig scherm
Het pand van Big Bazar waar de Coop dit jaar nog een supermarkt opent. © Google Maps

Beide partijen bevestigen: Big Bazar vertrekt, Coop komt naar Breda

BREDA - Het heeft even geduurd, maar zowel Big Bazar als Coop bevestigen de ontwikkelingen in de Karnemelkstraat. De supermarktketen opent er dit jaar nog een vestiging. 

In oktober meldde deze krant dat Coop een supermarkt begint in het pand van Big Bazar aan de Karnemelkstraat. Coop wilde er niets over loslaten, behalve dat die aan het groeien is en op zoek is naar geschikte locaties. Ook de medewerkers van de huidige huurder, Big Bazar, wisten nog van niets. Zo zou de keten nog een huurcontract hebben van drie jaar. 

Supermarkt én horeca

Nu, drie maanden later, laat Big Bazar weten dat de eigenaar van het pand aan de Karnemelkstraat 'eenzijdig het contract heeft opgezegd'. "Big Bazar zal er later dit jaar vertrekken. De Big Bazar-vestiging in het Stada centrum (bij het NAC-stadion) is vorige week deels verbouwd en zal blijven", aldus de woordvoerder. 

Ook Coop bevestigt nu de komst. Wanneer de supermarkt opengaat, is nog niet bekend: "Hierover zijn we nog in gesprek."

Coop Supermarkt gaat 573 vierkante meter inrichten, waarvan 100 vierkante meter gebruikt gaat worden voor horeca. Daarnaast krijgt het filiaal nog een magazijn. ,,De supermarkt richt zich op de winkelende stedelijke consument, de snelle kleine boodschappen. De supermarkt zal niet gericht zijn op consumenten die grotere hoeveelheden boodschappen komen doen'', luidt de verleende omgevingsvergunning.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda