Volledig scherm
© beerenstaartje.nl

Beer en Staartje winnen de RioNed Innovatieprijs 2017

BREDA - Het kinderboek Beer en Staartje heeft de RioNed Innovatieprijs 2017 gewoonen. Het boek is geschreven door Michel Moens, senior specialist riolering bij ingenieursbureau Arcadis, Ellen Verhoef, beleidsadviseur bij waterschap Brabantse Delta en Martijn Klootwijk, manager stedelijk water bij gemeente Breda. RIONED is een stichting die de innovatie in het stedelijk waterbeheer en de riolering stimuleren door een podium te bieden waar organisaties (bedrijven én overheden) hun innovatie kunnen tonen.

Beer en Staartje waren een van de drie genomineerden in de strijd om de RIONEDinnovatieprijs 2017. De winnaar werd donderdag bepaald middels een presentatie in het Beatrix Theater te Utrecht. De winnaar ontvangt een oorkonde en wordt uitgenodigd de presentatie opnieuw te houden tijdens het evenement Down the Drain in het voorjaar van 2017.

Over het boek
Beer is een jongetje dat zijn knuffel Staartje, een muis, kwijtraakt als hij de WC doortrekt. Terwijl het muizenbeest een avontuur beleeft in het rioolstelsel, zoekt Beer bovengronds naar zijn knuffel en ontmoet wonderlijke schepsels.

Volledig scherm
Beer en Staartje winnen de RioNed Innovatieprijs 2017 © RioNed 2017

In samenwerking met indebuurt Breda