Beelden vrijgegeven van man die genadeloze klap uitdeelt op Vismarktstraat in Breda

BREDA - Bureau Brabant heeft beelden vrijgeven van een man die op 10 mei een andere man bewusteloos sloeg op de Vismarktstraat in Breda. Op die beelden is goed te zien hoe de genadeloze klap werd uitgedeeld en de dader vervolgens rustig wegliep. 

Op 10 mei werd dit jaar een 27-jarige man mishandeld tijdens het stappen in Breda. De man liep rond 01.30 uur op de Vismarktstraat met zijn vrienden, toen hij een jonge vrouw aansprak. Uit het niets kreeg de man vanachter een vuistslag tegen zijn hoofd, waardoor hij op de grond viel en zo'n vier minuten buiten bewustzijn raakte.

Het slachtoffer vertelt dat hij pas bewust was van wat hij had meegemaakt toen hij door de CT-scan moest in het ziekenhuis. Daar kwamen ze erachter dat hij een zware hersenschudding had, een flinke snee in zijn ooglid, moest zijn lip gehecht worden, had hij vele schaafwonden en een opgezwollen kaak. "Lichamelijk ben ik hier redelijk van hersteld," vertelt hij. "Maar mentaal nog een lange weg te gaan. Ik ben het vertrouwen in de mensheid verloren. Ik weet niet hoe zinloos dit was."

Volledig scherm
De dader die de genadeloze klap uitdeelde in de Vismarktstraat. © BureauBrabant

Signalementen

Volledig scherm
De dader die de genadeloze klap uitdeelde in de Vismarktstraat. © BureauBrabant

De dader staat duidelijk op beeld. Een blanke, slanke, gespierde man. Hij droeg zwart petje, een wit t-shirt en een gescheurde spijkerbroek met daaronder zwarte All Stars sneakers.

Het meisje, die kort daarvoor nog met het slachtoffer sprak, wordt ook gezocht. Ze wordt geblurd, maar mogelijk kent zij de dader aangezien ze na de vuistslag met hem meeliep. Ze is dus een belangrijke getuige. Het meisje is blank, had donker lang haar in een knot, droeg een lichtkleurig spijkerjack met daaronder een zwart shirt. Verder een zwart-wit gestreepte broek en een zwarte handtas. 

Wie tips heeft wordt verzocht contact op te nemen met de politie. 

Volledig scherm
Het meisje die de dader vermoedelijk kent. © BureauBrabant

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

'Ruud Brood is de juiste man om NAC terug naar de eredivisie te brengen'

  • Ja (78%)
  • Nee (22%)
5708 stemmen