Volledig scherm
Tien bedrijven staan er inmiddels ingetekend op de meest recente foto die de gemeente Breda geplaatst heeft over het Rithmeesterpark. © Gemeente Breda

Bedrijventerrein Rithmeesterpark bij A16 raakt snel uitverkocht

BREDA - De kans is groot dat bedrijventerrein Rithmeesterpark aan de A16 in Breda nog dit jaar helemaal raakt uitverkocht of dat in elk geval alle resterende kavels in optie zijn genomen. Dat zegt Erwin van der Meer,  bij de gemeente Breda verantwoordelijk voor het aantrekken van bedrijven. 

“De belangstelling voor Rithmeesterpark is afgelopen jaar exponentieel gestegen”, aldus Van der Meer.  Op het 13,5 hectare grote terrein tussen de A16 en de Princenhagelaan zijn inmiddels twaalf kavels verkocht en zijn er acht in optie. "Voor de resterende kavels zijn we met diverse bedrijven in gesprek.”

Kavelkaart

Volgens de 'kavelkaart’ van de gemeente zijn op dit moment nog maar drie stukken grond beschikbaar, waaronder één hele grote kavel aan de kant van de zuidelijke rondweg. “Maar dat gaan we nog herverkavelen, dus daar kunnen meer bedrijven komen”, aldus Van der Meer.  

Deze week werd bekend dat er weer een nieuw (kantoor)gebouw van 3.500 m2 komt op op het bedrijventerrein. In het gebouw, De Rithmeester, vestigen zich drie bedrijven die op dit moment al elders in Breda zijn gevestigd: Heembouw Breda (zit nu nog aan de Rudonk) en iAdvise Group en All-In Projectontwikkeling (beide nu aan de Neerloopweg. Tevens komt in het gebouw een ‘innovatiecampus’ voor startende bedrijven. 

Dertig bedrijven

In 2016 werd het eerste deel van Rithmeesterpark bouwklaar gemaakt. Aanvankelijk zou het terrein aan veertig tot vijftig bedrijven ruimte gaan bieden. Omdat vooral belangstelling is voor grotere kavels, wordt nu van een dertigtal bedrijven uitgegaan 

In 2016 betrok pakkettenleverancier DHL als eerste een pand op Rithmeesterpark. Daarna volgden in 2016/2017 overeenkomsten met vijf andere bedrijven voor de uitgifte van kavels: Zuyderleven, Krinkels, QNP,  Kapimex en Stefan Martens Interieurbouw. 

Internationale spelers

Het afgelopen jaar zijn er nog eens vijf kavels verkocht aan Melo Logistics,  BSI Verwarmt,  Internova Professional Lighting, vdBuijsInstall en recentelijk de drie bovengenoemde bedrijven die één gebouw betrekken. De naam van het bedrijf dat het twaalfde kavel heeft aangekocht, is nog niet bekend. 

De meeste bedrijven waarmee tot nu overeenkomsten zijn gesloten komen uit Breda of omgeving. “Maar we zijn nu ook in gesprek met bedrijven van buiten de regio. Daar zitten zelfs enkele internationale speler tussen”, aldus Van der Meer. 

In samenwerking met indebuurt Breda