Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Bedelverbod Breda hakt er nog niet echt in

BREDA - De vraag of het zin heeft om bedelen in Breda te bekeuren dringt zich op, nu blijkt dat slechts twee bedelaars goed zijn voor alle negen boetes die zijn uitgedeeld sinds het begin van het bedelverbod in juni vorig jaar. Volgens burgemeester en wethouders is een van hen goed voor zes bonnen, de ander voor drie.

Quote

Het is verboden op of aan de weg of in een voor het publiek toeganke­lijk gebouw te bedelen om geld of andere zaken.

Algemene plaatselijke verordening Breda

Of de twee bedelaars de bekeuringen ook daadwerkelijk hebben betaald is onbekend, Daar gaat het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) over. Daar heeft het college navraag gedaan, maar zonder succes. In verband met de nieuwe privacywetten kan het CJIB dit niet doorgeven.

Dat blijkt uit gegevens die door het stadsbestuur naar SP-raadslid Inge Verdaasdonk zijn gestuurd. De socialiste had zich eerder al zorgen gemaakt over de gevolgen van een aanscherping van het bedelbeleid van Breda. Het was al verboden om in delen van de stad te bedelen, maar in juni is dat uitgebreid naar de hele gemeente. Letterlijk staat er nu in de plaatselijke verordening: ‘Het is verboden op of aan de weg of in een voor het publiek toegankelijk gebouw te bedelen om geld of andere zaken’.

  1. Lichtsloepenparade Breda: weer en sfeer optimaal

    Lichtsloe­pen­pa­ra­de Breda: weer en sfeer optimaal

    BREDA -Een bonte stoet vrolijk verlichte bootjes en boten trok zaterdagavond door de Bredase singels naar de Nieuwe Haven. Het is inmiddels een traditie op de derde zaterdag in september: de Lichtsloepenparade. De tientallen sloepen werden vanaf de kant bekeken en toegejuicht door honderden belangstellenden. Op de oevers van de singels en met name op de bruggen hadden de bemanningen een groot publiek. Het verzamelen in de Nieuwe Haven was een feestje voor zowel de mensen op het water en op de kant. Het weer werkte mee als bijna nooit tevoren en de sfeer onder de mensen deed de rest.

In samenwerking met indebuurt Breda