Bavelse in leiding van Amphia

Christianne Lennards uit Bavel is benoemd tot lid van de raad van bestuur van het Amphia Ziekenhuis. Daarmee bestaat de leiding van het ziekenhuis  binnenkort weer uit drie personen.

Lennards (54) die een uitgebreide staat van dienst in de gezondheidszorg heeft, begint op 1 november. Ze is moment nog verbonden aan het Maxima Medisch Centrum in Eindhoven. Volgens Andre Goedée, voorzitter van de raad van toezicht, is de toetreding van Lennards tot de leiding van het ziekenhuis geen overbodige luxe. Hij wijst op de nieuwbouw die eind november in gebruik wordt genomen en de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. ,,Een nieuw paar kundige handen is daarom van harte welkom.’’ 

Lennards heeft zin in haar nieuwe functie. ,,Met professionele medewerkers en medisch specialisten én binnenkort een prachtig nieuw gebouw heeft Amphia alle mogelijkheden om haar ambities verder te realiseren. Ik verheug me erop om daar samen de schouders onder te zetten en dit vooraanstaande ziekenhuis mee te besturen.”

Volledig scherm
NIeuwe bestuurder Amphia © Peter Ullenbroeck

Lennards volgt Ronald van Etten op, internist-nefroloog, die tijdelijk tot de raad van bestuur toetrad na het overlijden van Mary Groenewoud.

De raad van bestuur van het Amphia bestaat momenteel nog uit voorzitter Olof Suttorp en lid Roos Leber.

  1. De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo
    PREMIUM
    video

    De Superhoppa-religie van Gé Smit: van een stage bij Sauna Diana tot een eigen tattoo

    Hij liep een dagje mee in een seksclub, deed straatinterviews voor een website, maakte een hiphop-nummer en ontwierp zijn eigen tattoo. Gé Smit (67) uit Breda heeft nadat hij een jaar geleden de pensioengerechtigde leeftijd bereikte niet bepaald stilgezeten. Meer dan twintig mini-stages deed hij voor zijn ‘Superhoppa’-project, waarmee hij via lezingen en workshops zijn ervaringen deelt om zo anderen te inspireren.

In samenwerking met indebuurt Breda