Volledig scherm
PREMIUM
De Bavelse Berg. © Bavelse Berg Challenge

Bavelse Berg Challenge gaat door, maar in andere vorm: 'Afgelasten was geen optie'

BREDA - De Bavelse Berg Challenge gaat toch door. Vanwege de politiestaking komend weekend dreigde afgelasting van het grote jeugdwielerevenement in en rond Breda, maar de organisatie kiest voor een alternatieve vorm. 

De jeugdwedstrijden zouden zondag als een rit-in-lijn plaatsvinden met start op diverse locaties in de buurt bij Molenschot, Chaam en Ulvenhout. "Maar daarvoor heb je politiebegeleiding nodig", verklaart Servais Knaven namens de organiserende stichting Pavé76.  "We krijgen geen toestemming van de KNWU en de gemeente Breda om de klassieker te organiseren." Voor de jongens van 15 en 16 jaar stond een koers gepland van ruim 80 km. Hoe jonger de renners, hoe dichter ze bij de Bavelse Berg zouden starten. 

  1. Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineerden
    PREMIUM

    Wie wint de Bruidsfoto Award 2019? Dit zijn de 4 West-Brabantse genomineer­den

    OOSTERHOUT/ZUNDERT/NOORDHOEK/KLUNDERT - Bruidsreportages altijd van hetzelfde laken een pak? In elk geval niet bij de vier West-Brabantse fotografen die genomineerd zijn voor de Bruidsfoto Award 2019. Dat zijn Arjan van der Plaat (The Wedding Story) uit Noordhoek, Malou Evers uit Zundert, Moniek van Gils uit Klundert en Eva Schweizer (Vintage Fotografie) uit Oosterhout. Bij elke trouwpartij proberen zij dat ene speciale moment te vangen. Aan de hand van zes trefwoorden vertellen zij hoe zij hun werk beleven.

In samenwerking met indebuurt Breda