Volledig scherm

Bavelse apotheker knokt voor zijn zelf ontwikkelde ADHD-pil

DEN HAAG/BREDA - Medicijnendistributeur Eurocept hoopt dat de Raad van State definitief een einde maakt aan de landelijke verspreiding van het succesvolle ADHD-geneesmiddel van de Bavelse apotheker Paul Harder.

"Als Eurocept zijn zin krijgt, staan al mijn ADHD-patiënten met lege handen, hun ouders staan met lege handen, de dokters staan met lege handen en ik kan mijn medicijnen weggooien", zei apotheker Harder deze week tijdens een rechtszaak in Den Haag. Harder vecht voor het recht om zijn zelf ontwikkelde medicijn voor patiënten met ADHD af te leveren aan patiënten voor wie dit middel een uitkomst is. Harder ontwikkelde het medicijn in 2006 voor de behandeling van verslaafden met ADHD. "Veel verslaafden hebben adhd. Toen de verslaafdenarts met wie ik nauw samenwerkte voorzitter van de adhd-vereniging werd, kreeg ik meer en meer verzoeken van artsen en patiënten", aldus de Bavelse apotheker.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda