Volledig scherm
DJ's Jorien en Rob feestelijk onthaald door prins Baviaon XVI van Bavel. © Steven van Beek

Bavel organiseert van alles voor Serious Request, maar 3FM bepaalt

serious requestBAVEL - Zichtbaar uitgeput arriveerden 3FM-dj’s Jorien Renkema en Rob Janssen vrijdagmiddag in Bavel. De laatste drie kilometer -vanaf brasserie Schutterslust- mochten ze prinsheerlijk op de bank naast Prins Baviaon XVI zitten in een container, op naar het Bavelse feestgedruis. ,,De prinsenwagen was op zo’n korte termijn helaas niet beschikbaar”, legt de prins uit. De dj’s wandelen in het kader van Serious Request en doen dit weekend Bavel en Breda aan.

Ze kwamen er in Bavel eigenlijk pas een week geleden achter dat het 3FM-circus door hun dorp ging. ,,Nee, de communicatie vanuit 3FM verloopt niet echt vlekkeloos. Zaterdag hebben we pas de koppen bij elkaar gestoken en zo snel als we konden acties op poten gezet”, vertelt Toine van Es van de Dorpsraad. Basisschool De Toermalijn knutselde in allerijl kerststukjes, -kaarten, -verlichting en organiseerde een kerstmarkt. Vanuit Bavel Onderneemt ‘t werden acties opgezet: de dj’s overnachten in Bavel, het evenement werd omarmd, want er werden kansen geroken om Bavel op de kaart te zetten. De Bavelse vlaggen wapperden aan de kerk voor de komst van Serious Request. Een unicum, dat is nog nooit gebeurd.

Meer dan 2000 euro

Ietwat verlaat arriveren Renkema en Janssen aan de Kloosterstraat. Kinderen van De Toermalijn staan al even te trappelen. Fenne, Emmelie, Sara, Julia en Mats laten namens de school de cheque zien: ze hadden met de kerstmarkt maar liefst 2130 euro opgehaald. Julia en Mats deden daar nog eens 129 euro bij: verkregen vanuit statiegeld en giften in de buurt. Het klooster doneerde haar dagopbrengst, de sportschool gaf 250 euro, het KBO gaf 100 euro. Vanuit de Kloosterstraat wordt gang gezet naar ‘t Karrewiel, waar Renkema en Janssen nog even hun opwachting maken en alvast wat donaties in ontvangst nemen. Het veilingstuk waarin hun slaapplek per opbod verkocht wordt, wordt door 3FM afgewezen. De winnaar mag zijn 500 euro houden. ,,We organiseren hier van alles, maar je merkt goed dat zíj de regie behouden en zíj de agenda bepalen”, klinkt Van Es ietwat teleurgesteld.

Vrijdagavond staat een feestavond op het programma in ‘t Karrewiel, waarvan de drankopbrengst volledig ten goede komt van Serious Request. Artiesten treden er belangeloos op. Daar zijn de dj’s niet bij aanwezig, zij doen een dutje, opdat zij rond half 3 vannacht de opbrengsten van de veiling en alle overige donaties in ontvangst kunnen nemen, om vervolgens gang te zetten richting Breda. Ze worden daarin begeleid door De Blaosaope. ,,Van de veiling verwachten we nog wel iets van 2000 euro”, geeft Arjan Bol van Bavel Onderneemt aan. Ballonvluchten, businesskaarten voor NAC, tuinmannen, een golfclinic: vanuit de ondernemers wordt er dan ook nogal wat aangeboden.Volg de verrichtingen op deze site, want BN DeStem loopt mee. 

Volg hier live de wandeltocht. 

In samenwerking met indebuurt Breda